Karl-Melker Oskarsson


Svenska Accentförbundet har utnämnd Karl-Melker Oskarssson till hedersmedlem på årsmötet den 7:e mars 2020. Karl-Melker har  nästan 45 år som Accentägare bakom sig samt har han byggd upp meriter som kappseglare med Accenten. På grund av alla rykten förstår vi att han alltid har varit beredd att hjälpa andra seglare – unga som gamla – som behöver råd. Han började segla Accent 1976 när han köpte tillverkningsnummer 67 från Visby-varvet. I början var det mest familjesegling längs Bohuskusten samt segling i Danmark och Norge. Från -87 till dagens datum har det blivit totalt 17 startgruppssegrar och två vinster (2006 och 2015) med Accenten i Tjörn Runt. Men också Bohuslänska SRS-cupen samt lokala SRS-seglingar som Lysekils race, Hermanö runt, Pater Noster Race, Orust Runt, Uddevalla Regattan, Marstrands Regattan m.m har Accenten Oskar lyckats ta hem ett antal gånger.

Karl-Melker kommer att dela sina seglingsminner med oss då och då via den här hemsida så håll utkik!