Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Elsystem & Elektronik / Sprucket glas Sumlog
« Senaste inlägg av f.Ringdahl skrivet 3 juni 2016 kl. 22:07:41 »
Har en Sumlog electronic, original i min Accent förmodar jag. Glaset har spruckit och jag undrar om det går att få tag på utbytes, antingen hela loggen eller bara glaset? Eller är det bara att byta ut hela loggen mot nyare variant?
//Fredrik
12
Motor o Drivlina / Motorstrul
« Senaste inlägg av Af_challmans skrivet 12 april 2016 kl. 20:51:35 »
Efter 2 år i min äg o har nu motorn börjat krångla :(.

Premiärturen förra sommaren blev kort då motorn började gå ojämnt för att sedan lägga av helt.. Kontaktade då ett varv som skulle hjälpa mig. Vid tidigare reparationen lagades bränslepumpen. Tror dock att det riktiga felet sitter någon annanstans då båten lade av kort efteråt igen. Symptom: den gick ojämnt och sen dog den. Därefter fick vi igång den mha av startgas. Därefter har den gått men har bara körts på lågvarv då den annars låter ansträngd. Kan max köra i 3-4 knop. Känns som att saker sitter lite löst. Får ingen riktig kraft med backen. Ett skallrande ljud uppstår när man går från fram, friläge, back. Känns som en cykelkedja som inte hakar i. Kanske lösa packningar?

Har försökt hitta någon som vill titta på motorn men ingen verkar vilja ta sig an den... Någon här som har tips om bra mekaniker som vill ta sig an en Yanmar i behov av vård? Alla tips emottages tacksamt!

Mvh
Camilla
13
Allmänt / TRÄFF
« Senaste inlägg av balten skrivet 8 mars 2016 kl. 16:16:10 »
Hej
Jag har fått en förfrågan från Danske Accent, de har även en Facebook sida om intresse fins så undrar de om en Träff i slutet av Juli,, förslag var på Ven men som sagt så står det öppet än då de skall ha ett möte nu till Våren,, för vidare uppgifter,
skulle vara kul att dela lite tips och trix med våran granne Danmark då de är väldigt förtjusta i Accenten,
Väl Bekom
Sven
14
Allmänt / SV: Roderbussningar
« Senaste inlägg av balten skrivet 21 februari 2016 kl. 11:34:38 »
Ang: RoderBussningar
Jag kan meddela att Albin Hallen har på lager ,,
har själv beställt där  1200:kr för dessa
plast bitar.
Kom på posten på 2 dagar
15
Inredning / SV: Träplatta förpik
« Senaste inlägg av Garfield80 skrivet 9 februari 2016 kl. 10:00:27 »
Hejsan,    Plattan är plastad från baksidan i ankarboxen.När du slitit bort den,såga bort plastningen men lämna kvar en liten kant som slipas tunn i ytterkant,som stöd för den nya plattan. Du måste slipa bort all färg så det blir ren plast innan du plastar fast den nya plattan,när den är fastplastad kan du plasta ett lager väv över hela plattan så den inte kan suga åt sig vatten och ruttna.Till sist målas allt med Topcoat. Det måste bli helt tätt för det kommer in vatten i ankarboxen under segling. Om dräneringshålet för ankarboxen är framåt sätt igen hålet ,för det trycks in vatten där under segling. Borra hålet på sidan och sätt en ventilator för ankarboxar ,om den köps på SEASEA är artnr: 2136  öppningen på ventilatorn ska vara bakåt. Hälsningar  Tomi
16
Inredning / Träplatta förpik
« Senaste inlägg av prodive skrivet 29 december 2015 kl. 08:23:14 »
Vet inte hur jag på ett bättre sätt ska beskriva det jag menar. Om man tänker väggen längst fram i rörpiken sitter det (i alla fall på min  accent) en plywood platta. Denna har börjat bli dålig pga fukt och tänkte byta ut den. Någon som vet hur tusan man får bort den? Känns som den sitter limmad fast och då kanske det bara är att försöka slita loss den? Tack på förhand.
17
Skrov o Däck / SV: Rodder mått
« Senaste inlägg av pacific skrivet 11 november 2015 kl. 11:17:22 »
Accentförbundet har linjeritningar på rodret. Så du kan köpa kopia till självkostnadspris.
18
Köpes / SV: Genua köpes
« Senaste inlägg av Viktor921 skrivet 30 september 2015 kl. 14:09:36 »
Hej

Har en genua till frulex rulle.

Mvh Viktor
19
Rigg o Segel / SV: Furlex i ankarboxen
« Senaste inlägg av swe163 skrivet 20 september 2015 kl. 00:28:06 »
Hej!
Jag passar på att slänga upp ett par bilder på min installation jag gjort i sommar också.:) En bild hur det ser ut ovanifrån och en på hur jag drog upp linan. Under luckan sitter det ett litet block i skottet mot förpiken som leder linan rakt bakåt från rullen.
20
Skrov o Däck / Rodder mått
« Senaste inlägg av Viktor921 skrivet 18 augusti 2015 kl. 14:09:11 »
Hej

Någon som har info om vad det är för mått på roderet ?

Mvh Viktor
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10